'Een overweldigend succes'

‘Om met Ivo Niehe te spreken: het was een overweldigend succes.’ (De oneindige marshmallow test, p81)

Dank aan Brigitte van Bakel en May van As (samen zijn zij Vlamousse) voor het creëren van een sfeer van samenzijn. 

Dank aan Iris Brunia, Bernke Klein Zandvoort en Roberta Petzoldt voor de prachtige performance en gedichten. 

Dank aan Het Volkshotel voor het beschikbaar stellen van de geweldige locatie.

Dank aan Jan van Aken voor het aannemen van het eerste exemplaar, de mooie woorden en het voordragen. 

En bovenal dank aan het allerliefste publiek dat van het begin tot het einde vol aandacht aanwezig was en de rij bij het signeren trotseerde. 

 

 

 

Jan van Aken (foto Lena Aalders) is schrijver en houdt zich als zodanig voornamelijk bezig met schrijven. Zijn bibliografie:  

  • Het oog van de basilisk (2000)
  • De valse dageraad (2001)
  • De dwaas van Palmyra (2003)
  • Het fluwelen labyrint (2005)
  • Koning voor een dag (2008)
  • De afvallige (2013)
  • De ommegang (2018) 
Iris Brunia –  Publiceerde in 2013 de dichtbundel ‘laten we mijn lichaam delen’ bij uitgeverij de Harmonie. Deze werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Verder verscheen er proza en poëzie van haar in Tirade, Hollands Maandblad en Poëziekrant. Laatste publicatie: Vierendertig moedervlekken in Hollands Maandblad 2019-3. Volgende bundel staat gepland voor najaar 2020. www.irisbrunia.nl
 
foto: Gijs Tecklenburg

Bernke Klein Zandvoort schrijft poëzie, essays, verweeft tekst en beeld tot lecture-performances, stelt programma’s samen en boeken, en is redacteur voor literair tijdschrift de Revisor. In 2013 debuteerde ze met de dichtbundel ‘Uitzicht is een afstand die zich omkeert’ bij uitgeverij Querido, waarvoor ze de Liegend Konijn Debuutprijs won en genomineerd werd voor de C. Buddingh’ en Jo Peters Poëzieprijs. Begin 2020 verschijnt haar tweede dichtbundel ‘Veldwerk’.

Roberta Petzoldt, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, is een transdisciplinair kunstenares. Ze werkt vanuit haar atelier op Ruigoord.Ze is werkzaam als dichter, performer, actrice en beeldend kunstenares. Ze heeft twee hoofdrollen in speelfilms van Eddy Terstall vertolkt, waarvan ‘Meet me in Venice’ onderscheiden is met ‘The World Cinema Award’ en zij de ‘Best Actress award’ kreeg op het Woodstock filmfesitval van 2015. Als dichter is ze in januari 2019 gedebuteerd bij van Oorschot met ‘Vruchtwatervuurlinie’. Deze bundel is onderscheiden met de ‘Cees Buddingh-Prijs’. In haar performances werkt ze vaak samen met muzikanten en licht projecties. Ook gebruikt ze een loop sampler om haar poëzie ruimtelijker te maken met live gemaakte soundscapes.

Vlamousse is een jong en een tikkeltje onfris cabaretduo (ze zweten gewoon snel) dat bestaat uit Brigitte van Bakel en Maya van As. Beide als solist afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te Den Bosch vinden zij elkaar twee jaar later, in mei 2018, als duo. Nog geen jaar later storten ze zichzelf in het Leids Cabaret Festival waar ze meteen de Studentenjuryprijs in ontvangst mogen nemen voor hun voorstelling Saampies. Vlamousse zoekt het spleetje in iedere dichtgetimmerde discussie en probeert met schaamteloos grappige vlijmscherpe humor het gesprek en de harten weer open te breken.

Foto: Daantje Bons