Ik heb een droom in Trouw (25 januari 2020)

Portret in de NRC: over de essentie van mijn roman

Joris van der Geest in NRC

Vooraf twijfelde ik over dit interview vanwege de insteek ‘geld verdienen en uitgeven’.  Maar daar ging het gesprek met Jonas Kooyman gelukkig nauwelijks over. Wel over de verandering die ik de afgelopen jaren doormaakte, mijn schrijverschap en de essentie van mij roman.  De foto is van Bob van der Vlist. Dank!

In het FD: 'De oneindige marshmallow test' tussen de 17 aanraders van 2019

FD magazine publiceerde op 23 november een speciaal decembernummer met tips en inspiratie, waaronder boekentips. Van alle boeken die de redacteuren het afgelopen jaar lazen selecteerden ze er 17, en ‘De oneindige marshmallow test’ staat daar tussen.  ‘Vooral het hallucinogene slot is geniaal geschreven en smaakt naar meer’. 

Radio interview met Joris van der Geest en Revka Bijl

Een interview door Shirley Plateel over De oneindige marshmallow test en Gapen onder water: terugluisteren  

(Het stukje over Joris van der Geest begint bij 11.00 en over De oneindige marshmallow test op 17.25).

In de voorbereiding ontdekte ik hoe goed ‘Losing my Religion’ van REM past bij mijn roman. ‘Me in the spot lights, losing my religion’, geeft de roes van de dans weer (waarbij de religion de ratio en doelgerichtheid is) en spannender nog is ‘Chosing my confession’.

Waarom? Een tipje van de sluier is te horen in deze uitzending, maar beter lees je het boek. Waarom? Revka houdt aan het slot van de uitzending een prachtig pleidooi voor het lezen, waar ik me volledig bij aansluit, al ware ik de helft van een schrijversduo.

Zwetsloot spreekt met Joris van der Geest - interview voor oost-online

Een leuk gesprek over ‘De oneindige marshmallow test’ en aanverwante zaken voor oost-online. De titel komt geheel op het conto van Rob Zwetsloot. 1 shot!

Zie oost-online – lezen en schrijven.